Det jobbes på spreng i bikuben!

I dag var det en bekymret kjøkkensjef Linda som kom tilbake fra befaring i herregårdsparken. Som hovedvertinne for våre små gjester i bigården hadde hun til tanke å forsikre seg om at alt sto bra til etter helgas godværsdager. Da hun ble møtt av en diger klase bier som hang utenpå kuben tok hun sporenstreks opp telefonen og ringte til Fosslykkja Biegård. «Hva er det som skjer? Er noe galt med bikuben? Svermer biene?» Som de ansvarlige birøkterne Siv og Jon Kristian er, satte de seg kjapt i bilen, og det gikk ikke lang tid før de var i gang med å sjekke kuben. Og her var ingenting galt, heldigvis. Derimot begynte kuben å bli full igjen (!) og biene kom seg ikke inn. Noen få dager med godvær og supre arbeidsforhold hadde satt sine spor i form av både honning og nye små bier – og nå måtte det bygges ut med enda flere etasjer.

I følge Fosslykkja er det en veldig god kube vi har, og det kommer til å bli massevis med honning. Vi gleder oss! Og så er vi glade over at alt fortsatt står bra til der inne. Og vertinnen kunne puste lettet ut, og ble nok en aldri så liten smule stolt over de eksemplariske og flittige små gjestene 😉

 

Inne i disse små kamrene, som biene bygger helt selv, er det fullt med honning nå. Da må nye brett til, slik at biene kan bygge og samle mer. 

 I videoen under, ser du Siv og Jon Kristian fra Fosslykkja Biegård jobbe med kuben. Følger du godt med så ser du dronningen, som har en hvitt prikk på ryggen.