Ung Restaurant Bårdshaug Herregård

Ung Restaurant

En drømmedag for matinteressert ungdomBårdshaug Herregård

Denne uken fikk 13 matinteressert ungdom fra Årlivoll, Orkanger og Lensvik skole en drømmedag på Bårdshaug Herregård. Det er tredje året Bårdshaug Herregård og Restaurant Ministeren stiller som vertskap for Ung Restaurant. Målet med dagen er å fremme matglede og inspirere ungdommene til å velge matfag i videregåendeløpet.

Kjøkkensjefen vår, Linda Bjørgan, løfter frem matglede, inspirasjon og kunnskap om lokale råvarer som viktige døråpnere for rekruttering av fremtidens kokketalenter. Hovmester Monica Smenes viser frem oppdekking, servering og rydding. Ungdommene skal selv forberede og servere en 3-retters middag til foreldre, lærere og politikere. Råvareutvalget for årets Ung Restaurant-meny består av laks fra Frøya som de serverte som sotet laks, jordskok-krem,syltet rødløk og pastinakk chips. Hovedretten var helstekt flatbiff fra Reinskleiv Gård og Steinsdalen Gård servert med gresskakrem med gresskar fra Lensvika, lokale rotgrønnsaker, blomkål, fløtepoteter med potet fra solhus gård og hjemmelaget béarnaise saus. Til dessert serverte elevene sjokoladefondant, hjemmelaget vaniljeis og marinerte bær.

 

«De var kjempeflinke, fulgte nøye med i hele dag og var fornøyd med egen innsats. Vi håper noen av dagens deltakere på Ung restaurant lar seg inspirere til å velge restaurant- og matfag i videregående skole og håper å se mange av de på utplassering hos oss om noen år.»

– Linda Bjørgan, kjøkkensjef Bårdshaug Herregård