Laster Arrangementer
Dette arrangement har allerede funnet sted.

Dersom historieformidling, lokalmat og spennende drikke fenger ditt hjerte og din gane, er dette en opplevelse du og din kjære vil leve lenge på. Bårdshaug Herregård ønsker dere velkommen til en historisk overnatting i Grosserer Marentius værelse, et flott dobbeltrom i den ærverdige herregården etter verdensmannen Christian Thams. Oppholdet inkluderer flere spennende og unike smaksopplevelser.

Dette værelse har navn etter far til Christian Thams og inneholder en majestetisk seng fra en av Christian Thams turer i Afrika, badekåper og tøfler, samt L’Occitane velværeprodukter. Videre inkluderer overnattingen og smaksoppholdet en raus lokalmathilsen, Edel Cider fra Åkre Gård og en stor, egendyrket blomsterbukett fra hotellets kjøkkenhager, ved ankomst herregården.

Merk, Grosserer Marentius værelse har ikke eget toalett eller bad, men har tilgang til toalett i første etasje og det store kongelige badet i underetasjen på herregården. Herregårdsbadet sto ferdig i 1907 og var svært avansert for sin tid. Da kong Haakon VII gjestet Bårdshaug Herregård under åpningen av Thamshavnbanen i 1908 skal han ha sagt til Christian Thams at badet var flottere enn det kongelige bad. Han mente at selv hans svigerfar, kongen av England, ikke hadde maken til badeværelse.

I forbindelse med «Trøndersk Matfestival – et sted nær deg» arrangerer Bårdshaug Herregård en smaksvandring i den historiske herregården. Denne smaksvandringen er inkludert i dette historiske smaksoppholdet for to personer. Smaksvandringen består i en vandring gjennom Herregårdens stuer og større overnattingsrom, der det serveres smakebiter av lokale og regionale råvarer, samt et glass av vår nasjonale stolthetsdrikke; den norske sideren. Vandringen avsluttes i det staselige biblioteket, hvor det blir servert en bedre 2-retters middag med ytterligere to glass sider. 18 års grense pga. servering av alkohol.

Hjertelig velkommen til et smaksopphold for historiebøkene!

Bestill et smaksopphold for historiebøkene i Hoopla her: (Smaksvandringen er fullbooket)

Se også de andre smakeoppholdene vi tilbyr:


Nær 400 kortreiste festivalopplevelser.  

Smaksopphold i den historiske herregården – er en del av Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg, helgen 12.-14. august. Dette er en helt unik festival vi har her i Trøndelag, som har blitt lagt merke til nasjonalt. Her får du oppleve unike matopplevelser over hele Trøndelag. Dette får vi til på grunn av stort engasjement bygd opp over lang tid i kommunene, hos produsentene, serveringsstedene og hos våre samarbeidspartnere.

Takk til våre hovedsamarbeidspartnere Sparebank 1 SMN, REITAN og NTE. Sammen med alle kommunene, destinasjonsselskap, produsenter og serveringssteder får vi dette til.

Oversikt over alle aktivitetene denne helga finner du i aktivitetskalenderen på festivalens hjemmeside: matriketmidt.no