Laster Hendelser
Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Bli med på omvisning på vakre Bårdshaug Herregård. En guide tar deg med på en rundtur i herregården og du får høre den spennende historien om mannen som levde der på starten av 1900-tallet – Minister Christian Thams.

Fem søndager i sommer har vi guide i herregården som åpner for omvisninger. Omvisningen varer ca. 45 minutter.

Tider:

  • 14.45
  • 16.15

Priser:

  • Voksen kr. 70,-
  • Honnør/Student kr. 50,-
  • Barn under 16 år gratis i følge med voksen

Bårdshaug Herregård

Bårdshaug Herregård – en historisk perle

Bårdshaug gård ble satt opp på Bårdshaugen i 1860. Christian Thams kjøpte gården i 1890 og startet med ombyggingen. 14 år skulle det ta før det meget omfattende arbeidet var ferdig. Resultatet ble en særpreget herregård og et unikt syn på landsbygda, den gang som i dag. Dagens Bårdshaug er i stor grad bevart som på Thams’ tid, med en blanding av internasjonal arkitektur og nasjonalromantisk tradisjon, i stilarter fra norrønt til Louis-seize-stil. Innredningen og utsmykningen fra alle deler av verden forteller mye om mannen som bodde der.

Bårdshaug Herregård med tilhørende bygninger er et flott skue med en spennende historie, og verdt et besøk i seg selv. Som hjemmet til gründeren og verdensmannen Christian Thams er herregården også en del av en større historie – ikke kun om dynastiet Thams – men om industri, innovasjon, eksport, fyrster, kongelige, arbeidere og mye mer.