Julestemning Bårdshaug Herregård. Foto:Torill Kyllo

Julestemning på Bårdshaug Herregård

Det er noe magisk over førjulstiden på Bårdshaug Herregård. Med den ærverdige herregården innhyllet i hvit snø og de deiligste lukter av julemat og bakst, er det vanskelig å ikke få julestemning. Vi er straks inne i den siste åpningsuken i 2023 og vi vil benytte anledningene til fortelle at vi har noen ledige bord igjen for julelunsj og à la carte-servering i neste uke. Ta kontakt med oss for bordreservasjon.

Denne helgen fikk vi en koselig tilbakemelding fra en dame som ønsket seg oppskrift på den gode desserten hun ble servert på Herregårdsjul. Den deler vi gjerne av oss og håper flere ønsker å prøve denne hjemme i løpet av julen.

Oppskrift på husets multeis:

Fløtesmete:
5 dl. melk
5 dl. fløte
75 g. glykose
200 g. sukker

Eggedosis:
10 eggeplommer
200 g. sukker

Multesaus:
5 dl. multer
2 dl. sukker

Kok opp fløtesmeten under omrøring og avkjøl. Kok 5 dl multer sammen med 2 dl sukker. Blandingen kjøres på stavmikser når sukkeret er smeltet sammen med multene. Sil og avkjøl. 

Lag eggedosis ved å piske 10 eggeplommer sammen med 200 g. Sukker. Tilsett fløtesemeten og multesausen og rør forsiktig sammen. Gjerne bruk en ismaskin hvis du har dette, ellers kan du sette den den rett i fryseren. Ved å bruke ismaskin kan du oppnå en mykere softiskonsistens.

Vi serverer denne med krumkakebakst og topper med ekstra multesaus. Vel bekomme!

Multeis Bårdshaug Herregård

Hotellet tar juleferie og stenger torsdag den 22. desember. Vi åpner for overnatting igjen mandag den 2. januar og middagsservering tirsdag den 3. januar. Ønsker du å booke rom, møterom eller middag er det bare å ta kontakt på post@baardshaug.no / 72 47 99 00