NYTT KJØKKEN

 

I sommer totalrenoverer vi kjøkkenet. Følg prosessen her.

Lørdag 3. juni

Torsdag ettermiddag ble det mobile kjøkkenet levert. Kjøkkenet er i bunn og grunn to sammenkoblede containere utstyrt som kjøkken innvendig, og torsdag kveld og fredags morgen gikk med til kobling og montering av alle elementene. Fredag var Proff El & IT, Solligård og Mardahl Maskin på plass for å ordne henholdsvis strøm, vann og avløp og øvrig teknisk. Parallelt med dette har vi flyttet delvis ut fra gammelt kjøkken og inn i det mobile kjøkkenet, laget midlertidige stasjoner rundt på hotellet for oppvask og oppbevaring, samt tilrettelagt midlertidige serveringsområder i hotellets lobby og festsal.

Akkurat nå surrer og summer det godt i gangene på hotellet!

Fredag 9. juni

Parallelt med at det mobile kjøkkenet nå er i full drift, bygges det rundt oss. Denne uka har vi vært så heldige med været som vi kan få blitt. Og hvis gråværet kommer nå, har vi fra i ettermiddag av tak mellom containerne. Det er vi fantastisk glade for!

Logistikken begynner å dra seg til. Litt fomling blir det nå i innkjøringsfasen, men alle gjester har fått mat som bestilt og virker å være fornøyde – det er det aller viktigste for oss.

Det gamle kjøkkenet er nå revet, og mandag blir det skjæring i vegger og gulv. Heldigvis er den «normale» støyen fra arbeidene ganske beskjeden. Så kommer det en dag innimellom der det må bråkes mer, men vi jobber hele tiden for å legge dette til dager det ikke skjer noe her på dagtid.

Det gamle kjøkkenet er nå demontert

Slik ser det ut inne i containerne

En velfortjent pust i bakken etter 220 lunsj

Onsdag 5. juli

Det er ikke så mye som skjer på byggefronten for tiden. Betongen i det nye kjøkkengulvet må tørke, og da er det bare å smøre seg med tålmodighet. Vi har gått gjennom de aller siste skissene på det nye kjøkkenet, og disse skal vi selvfølgelig dele med dere etter hvert.

Kjøkken og restaurant har kommet fint inn i nye rutiner, og det meste går pent og pyntelig for seg. Nå har vi hatt fullt hotell, bryllup, godværsdager og gråværsdager – og den mobile kjøkkenløsningen ser ut til å fungere greit under ulike forhold.

Våre gjester er tålmodige og viser stor forståelse for ombyggingen og det den fører med seg av støy for øyet og øret. Det er vi veldig takknemlige for!

En måned er allerede gått, og ukene knaller avgårde. Ikke lenge til vi lager mat ved nye kjøkkenbenker nå 🙂

Torsdag 20. juli

I går hadde vi tilsyn av Mattilsynet. Alt på stell i Speed Kitchen og stort smilefjes på døra 🙂  Selv om vi vet at ting er i orden, er det alltid litt spennende å ha Mattilsynet på besøk – og kanskje særlig denne gangen, ettersom vi er ute av våre vante omgivelser.

Ellers går arbeidene fremover, også nå i de typiske ferieukene. Selv om både gjester og personale ser ut til å trives godt med Speed Kitchen er det ikke til å skyve under en stol at vi gleder oss til byggeperioden er over. Men det har gått fort så langt, og er ikke mange ukene igjen.

Nå kommer sola og varmen til Trøndelag, og du er hjertelig velkommen ut i den hyggelige bakgården vår! Så skal vi servere deg både noe godt å spise fra Speed Kitchen og noe kaldt og drikke. Velkommen 🙂

Torsdag 10. august

Akkurat nå bærer området rundt kjøkkenet preg av å være en byggeplass. Ventilasjonsanlegget har kommet på plassen, og det er svært! Men det er heldigvis ikke mange dagene til det skal heises opp på taket til ventilasjonsrommet, der det skal være. Materialer, containere, arbeidsbiler, maskiner og verktøy må vi nok bare leve med et par uker fremover, og vi beklager at deler av området fremstår som rotete akkurat nå.

Prosjektet er så langt i rute, og vi regner fortsatt med å være ferdige i månedsskiftet august/september. Så følger en periode med innflytting og innkjøring av nytt kjøkken, før vi tar fatt på en spennende og innholdsrik høst her på herregården med mange gjester å mette. Vi gleder oss!

Under får dere noen bilder av rotet vårt. Det blir bedre snart – vi lover 🙂