INFORMASJON

Sesongen 2019 – Fandrem 1 og Gjelørene

Informasjon om fiske i elva Orkla og Bårdshaug Herregårds vald Fandrem 1 og Gjelørene.

Andre, og mer utfyllende, kilder til informasjon om fiske i Orkla er elveguiden.no og orklaguide.com.

Ta kontakt hvis du har spørsmål eller vurderer å prøve lykken i vårt fiskevald i sommer!

Send forespørsel

Sesongen

Laksesesongen starter 1. juni kl 00.00 og varer til 31. august 24.00.

Regler for Orkla 2019

Fiskeregler for Orkla 2019 finner du her: Fiskeregler

Desinfisering av utstyr

I følge fiskereglene skal utstyr som brukes til fiske i Orkla desinfiseres før det tas i bruk. Mer informasjon om desinfisering og nærmeste desinfiseringsstasjon finner du her: Desinfisering

Leier du utstyr fra Bårdshaug Herregård, er det desinfisert før sesong. Ettersom utstyret kun brukes i Orkla er det ikke nødvendig å desinfisere flere ganger.

Registrering av fangst

All fangst skal registreres. For registrering av laks tatt i Bårdshaug Herregårds vald Fandrem 1 og Gjelørene, henvend deg i resepsjonen på hotellet, ring 72 47 99 00 eller send oss en mail på post@baardshaug.no.

Fiskeravgift

Skal du fiske etter laks, sjøørret eller sjørøye i vassdrag eller med faststående redskap i sjøen, må du betale den statlige fiskeravgiften. Barn og ungdom under 18 år skal ikke betale fiskeravgift. Fiskeravgiften kan du betale her: Fiskeravgift

Fandrem 1 og Gjelørene

Fandrem 1 og Gjelørene er Bårdshaug Herregårds laksevald. Valdet ligger mellom Forve bru på Fannrem og Bårdshaug bru på Orkanger, og kan fiskes fra begge elvebredder. På østbredden er valdet 535 meter langt, og på vestbredden er det 457 meter langt. Valdet er lett tilgjengelig fra begge elvebredder med veier som går helt ned til elva. Det selges totalt 6 kort/stenger pr. døgn på valdet.

Strekningen ligger ca. 4 km fra munningen av elva, og det er lurt å følge med på tidevannstabellen da det ikke tar laksen særlig langt tid å nå opp dit fra munningen. Mye kan skje i løpet kun 2-3 timer etter at sjøen har nådd flo sjø, og godt fiske kan ofte oppleves i en periode på 2-4 timer etter at floa er på topp.

Valdet byr på fine forhold for fluefiskeren, men det kan fiskes med alle typer redskap. Særlig fra vestbredden er valdet lettfisket. Noen utstrakt vading på normal vannstand er knapt nødvendig, men skulle man falle for fristelsen så er bunnen ganske snill med små rullesteiner og grus. Østsiden er langt mer krevende å fiske, med bratt elvebredd og mye vegetasjon. Djupålen går også inn mot denne bredden på mesteparten av valdet, da med unntak av nedre tredjedel.

Det er en gapahuk med bålplass på vestsiden omtrent midt på valdet. På normal/lav vannstand kan man kjøre helt ut på grusbanken det gapahuken står. Det er imidlertid lurt å ha i mente at elva raskt kan stige, så det tryggeste er nok å parkere oppe på tørt land, særlig hvis været er av det fuktige slaget.

Fiskekort til Fandrem 1 og Gjelørene

Døgnkort til Fandrem 1 og Gjelørene får du kjøpt her: Fiskekort

Pris kr. 500,- per døgn fra klokka 12-12.

Eksklusiv leie av valdet

Vi leier ut Fandrem 1 og Gjelørene eksklusivt til privatpersoner eller grupper. Døgnpris på eksklusiv leie er kr. 3000,-. Ta kontakt for eksklusiv leie på telefon 72 47 99 00 eller post@baardshaug.no.

Fiskeutstyr

Vi leier ut stenger og vadere til kr. 250,- per person. Sluker og annet utstyr kan kjøpes blant annet på AMFI Orkanger som er nærmeste nabo til Bårdshaug Herregård.

Kokk

Etter avtale kan vi leie ut kokk som griller i valdet. Kr. 500,- per time. Mat og drikke kommer i tillegg.

Kjentmann

Etter avtale kan vi formidle kjentmann til valdet. En kjentmann viser vei, hjelper til med utstyret og kan fortelle litt om valdet og omgivelsene. Kr. 850,- per time.