Ung Restaurant Bårdshaug Herregård

Matglede og inspirasjon

En drømmedag for matinteressert ungdomBårdshaug Herregård

Målet med dagen er å fremme matglede og inspirere ungdommene til å velge matfag i videregåendeløpet. Ungdommene skal selv forberede og servere en 3-retters middag til foreldre, lærere og politikere.  

I år er andre året Bårdshaug Herregård og Restaurant Ministeren stiller som vertskap for Ung Restaurant. Ti spente elever fra Grøtte og Meldal Ungdomsskole skal ta over kjøkkenet, med god veiledning fra Kjøkkensjef Linda Bjørgan, Hovmester Monica Smenes og øvrige kjøkkenfaglige kolleger.  

Ung Restaurant er en dugnad og et felles løft fra mange aktører for å rekruttere til restaurant – og matfag. Arrangementet i Orkland er et samarbeid mellom Oi! Trøndersk mat og drikke AS og Meldal Videregående Skole, samt øvrig næringsliv i regionen.  

Kjøkkensjef Bjørgan ved Bårdshaug Herregård løfter frem matglede, inspirasjon og kunnskap om lokale råvarer som viktige døråpnere for rekruttering av fremtidens kokketalenter. Råvareutvalget for årets Ung Restaurant-meny består av laks fra SalMar, meieriprodukter fra Rørosmeieriet, kjøtt fra Renskleiv Gård, grønnsaker levert av Smaker fra Orkland, poteter fra Solhus Gård, egg fra Storkvikne gård og grønnsaker og bær fra Odd Langdalen.  

«Vi håper noen av dagens deltakere på Ung restaurant lar seg inspirere til å velge restaurant- og matfag i Videregående skole. Bårdshaugfamilien heier på talentfull ungdom!»

– Linda Bjørgan, kjøkkensjef Bårdshaug Herregård