OM OSS

VÅRE VISJONER OG VERDIER

Vi er tredje generasjons vertskap ved Bårdshaug Herregård. Vi har vokst opp med mor og far i hotelldriften, og bodd alle våre barne – og ungdomsår her i Orkdal. Her har vi lekt når vi var små og hatt ulike sommer og ekstrajobber opp gjennom årene. Etter noen år på hvert vårt sted utenfor dalen, bestemte vi oss tilbake i 2015 for å flytte hjem igjen og overta driften av hotellet. Vi er glade i bygda og bedriften og har lyst til å gjøre vårt for å utvikle stedet videre. Vi har mange idéer for fremtiden, og drømmer om å gjøre dette til et av landets beste historiske hotell.

Vi synes at området i og rundt Orkdal er fantastisk flott, og at vi har mye å by på. Her finner du den sjarmerende småbyen Orkanger, spennende industri – og krigshistorie, opplevelser, kultur, vakker natur, flotte idrettsanlegg og lokal mat av ypperste kvalitet. Vår visjon er å gjøre Orkdalsregionen til et selvskrevent reisemål i Trøndelagsregionen. Dette målet håper vi å nå gjennom formidling av hva Orkdalsregionen har å by på og et aktivt reiselivsarbeid.

Vi ønsker at alle gjester på Bårdshaug Herregård skal få en liten opplevelse av bygda vår. Det være seg av den gode maten fra de lokale gårdene, av den gjestfrie kulturen, av den flotte lakseelva vår, den spennende historien om Christian Thams eller noe annet. Håpet vårt er at du skal synes at det var fint å være akkurat her på besøk og at du skal ønske å komme tilbake til oss og oppleve mer.

Vi ønsker at Bårdshaug Herregård skal være et levende sted også for folk som er fra bygda og nærområdene. Siden 2016 har vi hatt flere konserter og arrangement, både for voksne og familier – og dette har vi tenkt å fortsette med og utvikle videre.

Vi kommer også til å satse videre på restauranten, mat og drikke, og vil fortsatt tilby deg god, hjemmelaget mat av lokale råvarer i hyggelige omgivelser.

Vi vil jobbe for at du skal føle deg avslappet og vel når du er her hos oss. Akkurat som om du var hjemme hos en god venn. Hjertelig velkommen!

Magnus Müller Lysholm, hotelldirektør

Gunvor Müller Lysholm, styreleder

ET MILJØVENNLIG HOTELL

Her på Bårdshaug Herregård er vi opptatt av å bidra så godt vi kan til et bedre og mer bærekraftig miljø. Vi gjør stadig nye grep i bedriften som reduserer vårt fotavtrykk, og vi vil ikke bare fortsette – men også intensivere dette arbeidet i tiden som kommer. Når vi renoverer, bygger nytt, gjør innkjøp eller lanserer nye produkter til glede for våre gjester tar vi alltid miljøhensyn med i beregningen, og prøver så godt det er praktisk og økonomisk mulig å imøtekomme disse.

Et utvalg konkrete miljøsaker vi fokuserer på nå og fremover er

  • Kortreist mat: Det meste vi handler inn til kjøkkenet kommer i dag fra Trøndelagsregionen, men vi jobber stadig med nye leverandører og prosjekter. I løpet av det siste året har vi gjort avtaler med flere lokale gårder, og vi får en god andel av våre grønnsaker, egg, rømme, smør, honning, storfekjøtt og oster fra Orkdal. Om sommeren har  vi bikube i herregårdsparken, og vi har anlagt grønnsaks- og urtehage bak stabburene.
  • Matavfall: På et hotell kastes det daglig alt for mye mat. Vi jobber hele tiden for å redusere avfall i forbindelse med produksjon ved å utnytte råvarene til fulle og planlegge godt. Vi oppfordrer gjester til å forsyne seg flere ganger fra bufféten fremfor å forsyne seg med for mye, og vi jobber kontinuerlig med å beregne mengde og utvalg på buffétene slik at det samsvarer med det som faktisk blir spist. Når det gjelder reduksjon av matavfall har vi fortsatt mer å hente, og veiing og loggføring av alt som blir kastet er konkrete tiltak vi vil utføre i tiden som kommer for å redusere avfallet ytterligere.
  • Kildesortering: Vi gleder oss til at vårt regionale renovasjonsselskap skal begynne å kildesortere matavfall fra 2022. Da får vi skilt matavfall fra øvrig restavfall, og vi får jobbet enda mer målrettet for en økt kildesorteringsgrad og redusert total mengde usortert restavfall betydelig. Frem til da fortsetter vi å kildesortere og oppfordrer gjestene våre om å bidra ved og holde pant, papp og papir, samt restavfall adskilt inne på gjesterommene våre. Da får våre servicemedarbeidere kildesortert dette ved rengjøring av rommene.

Bårdshaug Herregård er Miljøfyrtårn- sertifisert. På miljofyrtarn.no er dette kort beskrevet som følger:

«Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Over 5000 virksomheter er sertifisert Miljøfyrtårn.

Å være Miljøfyrtårn innebærer systematisk arbeid med miljøtiltak i hverdagen. Virksomhetene oppfyller kriterier og gjennomfører tiltak for en mer miljøvennlig drift og godt arbeidsmiljø.

Miljøfyrtårn har tilpassede kriterier for ulike bransjer og sertifikatet tildeles etter en uavhengig vurdering. Det leveres en årlig klima- og miljørapport og hvert tredje år blir virksomheten resertifisert.

Sertifikatet er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp.

Vi kaller det å ta miljøansvar i praksis!»

Ta kontakt med oss hvis du ønsker å få tilsendt vår årlige miljørapport.