Visst er Orkdal vakkert om vinteren

Er du glad i friluftsliv har Orkdal mye å by på også på denne tiden av året!

Her kan du gå skiturer i fine løyper, både i marka og på fjellet. I Knyken Skisenter kan både store og små kose seg i alpinbakken og barnetrekket. Knykstuggu har åpent til samme tider som alpinanlegget, og Ulvåshytta holder oppe på søndager. Begge steder får du kjøpt kaffe, kakao, vafler med mer.

Bildet under er fra Rødåsen, som ligger i marka rett over Bårdshaug Herregård. Fra Rødåsen er det oppkjørt løype til Ulvåsen og Ulvåshytta.

Rødåsen. Foto av Arnfinn Sæthre.

5 tips til ting å gjøre i Orkdal i vinterferien

  1. Gå på ski. Link til løypekart fra Orkanger Idrettsforening finner du her: Løypekart
  2. Alpin/snowboard/ski/aking i Knyken Skisenter
  3. Shopping i gata eller på et av de to kjøpesentra (Amfi og Oti-senteret)
  4. Klatrehallen (for å klatre må du ha sikringskort)
  5. Ta livet med ro på kafé, eller gå en tur blant den gamle trehusbebyggelsen på Nerøra

Bildet av de gamle husene er fra Nerøra. Nerøra er et område med gammel trehusbebyggelse nede ved sjøen i Orkanger. Ved noen av husene står det oppslag med spennende historikk fra Orkanger.

Kaares gate i snø

Har du lyst til å ta med familien hit et par dager i vinterferien? Vi byr på ekstraseng og frokost til barna fra lørdag 17. februar – søndag 25. februar. Familien betaler kun vanlig enkeltrom- eller dobbeltromspris (avhengig av om dere er én eller to voksne). Send forespørsel til oss på post@baardshaug.no eller ring oss på 72479900.

Det siste bildet er tatt på Søvassli. Herfra kan man for eksempel gå en flott dagstur til  Omnfjellvarden, som er Orkdals høyeste fjelltopp. Andre turtips og turbeskrivelser kan du finne på UT.no.

Vi ønsker alle våre gjester en riktig fin vinter og GOD TUR!

Søvasskjølen mot kveld i sporet. Foto av Arnfinn Sæthre.

Fotografen av alle disse vakre vinterbildene fra Orkdal er Arnfinn Sæthre, som er aktuell med fotoboka «I vindbragd og eldsljøs – Orkdalsbilder av Arnfinn Sæthre».  Alle bildene er gjengitt med tillatelse.  «I vindbragd og eldsljøs» på Facebook