Gruvene på løkken ENG

En spennende tur inn i gruvene på Løkken


Bli med inn på en tur inn til Gammelgruva på Løkken. Guidene som tar deg med rundt i Gammelgruva forteller både om ulike driftsteknikker som ble brukt gjennom fire århundrer med gruvedrift og det utstyret som ble brukt. Turen til Løkken fra Bårdshaug Herregård tar ca 20 minutter med bil eller 50 minutter med den historiske Thamshavnbanen. På Løkken får dere bli med inn i gruvegangene. Dette er en spennende reise tilbake til 1654, da gruvearbeiderne var prisgitt fjellet og arbeidet var en evig kamp mot vann og vanskelige forhold.

Fra du går inn porten til Gammelgruva og til du kommer ut igjen føler du at du er i en helt annen verden. Om du går i trange ganger eller store berghaller har du fjell på alle sider rundt deg. Byggverket inne i fjellet er solid og variert, og gammelgruva sies å være Norges mest fargerike gruve. Når lyset treffer fjellsidene oppstår et fargespill du aldri har sett før i fjell. I tillegg vil du oppleve både lyder og lukter helt annerledes i fjellet. Høydepunktet er den fantastiske Fagerlisalen, som også kan benyttes til middager og kulturarena for opp til 300 gjester.

Gruveturen varer rundt 1 time, og man må klare å gå 800 meter samt forsere noen trapper. Gruvegangene kan oppleves trange noen plasser, og man må tåle høy luftfuktighet. Det kan være greit å ha et alternativt opplegg for de som måtte ha utfordringer med et eller flere av disse punktene. Vi hjelper gjerne til!

Et besøk i gruvene kan gjerne kombineres med en tur med den historiske Thamshavnbanen, besøk på Orkla Industrimuseum eller bespisning på Sans Bergmannskroa. For en nærmere opplevelse av gründeren, arkitekten og forretningsmannen som er uløselig knyttet til gruvehistorien på Løkken, få en guidet omvisning på Bårdshaug Herregård, eller avslutt med Historisk Aften.

  • Hele året på forespørsel, faste turer fra 1 . juni til 31. august
  • 1-175 personer
  • For mer informasjon om åpningstider og priser se på Orkla Industrimuseums hjemmeside her
  • Vi skreddersyr gjerne et opplegg for våre gjester med opplevelser på Løkken og transport tur/retur Bårdshaug Herregård. Mer informasjon og priser på henvendelse