Afternoon Tea

Tradisjonsrik Afternoon Tea i herregården

Den siste lørdagen i hver måned inviterer Bårdshaug Herregård til Afternoon Tea i herregårdens historiske stuer. Her kan du lære mer om denne britiske tradisjonen som Dronning Maud hadde med seg til slottet i 1905 og som Christian Thams videreførte gjennom sine teselskap på Bårdshaug Herregård.

Historisk teselskap

I Christian Thams tid serverte Kong Haakon og den britiske Dronning Maud jevnlig Afternoon Tea i Dronningens “Drawing Room” ved slottet i Kristiania. Den kreative og initiativrike kongevennen Thams lot seg trolig inspirere av de rojale skikkene og inviterte gjerne celebre gjester og forretningsfolk til teselskap på Bårdshaug Herregård, blant annet i anledning Thamshavn-Svorkmobanens åpning i 1908.

Afternoon Tea utvikles til eget måltid

Tedrikking i England kan dateres tilbake til 1662, da te ble introdusert ved hoffet av den portugisiske prinsessen Catherine av Braganza, gift med Kong Charles II. Midt på 1800-tallet var te blitt utbredt i England, og ettermiddagste utviklet seg i retning av eget måltid. Ifølge Det Norske Kongehus var det en av Dronning Victorias hoffdamer, hertuginnen av Bedford, som grunnla ritualet.

Overklassen spiste middag sent, og hertuginnen fikk gjerne sendt opp brød med smør, kjeks og kaker til påkledningsrommet sitt som et lite mellommåltid. Måltidet ble ledsaget av en kopp darjeeling-te. Hertuginnen begynte å invitere venner til ettermiddagste, og selv Dronning Viktoria tente på ideen. Etter hvert utviklet ettermiddagsteen seg til en elegant seremoni med mange retter og serveringsutstyr i sølv og porselen. Da Dronning Victoria begynte å holde denne typen selskap ble de større og mer formelle.

Bårdshaug Herregård viderefører tradisjonen

Dagens vertskap ved Bårdshaug Herregård viderefører denne britiske tradisjonen når vi inviterer inn til vår faste Afternoon Tea-servering i de historiske herregårdsstuene, den siste lørdagen i hver måned (foruten om i juli og i desember måned) fra kl. 13.00 til kl. 16.00, med siste bordsetning kl. 14.00.

Vi ønsker å løfte matopplevelsen til historiske høyder for våre gjester, og tilbyr dermed vår egen lokalmatvri på denne klassiske serveringen, der de lokale smakene endrer seg i takt med naturens puls og sesongens råvaretilgang. Fylte fingersandwicher, nybakte scones med rørt syltetøy og fersk rømme, hjemmebakte terter, kaker og søtsaker er alltid å finne på vår Afternoon Tea, uavhengig av sesong.

Bårdshaug Herregård har i nyere tid inngått et samarbeid med Gravraak Teateliér om servering av deres utstøkte teer under vår Afternoon Tea. Gravraak Teateliér er et verksted i Trondheim, der Master Tea Blender Hanne Charlotte Heggberget blander te med kunnskap og omtanke, i samarbeid med te-bønder og te-mestere verden rundt, gjerne ispedd ville trønderske vekster.

Noe helt utenom det vanlige

Baronessens værelse i herregårdens andre etasje var det private værelset til Thams første hustru, den nederlanskfødte baronessen Sarah Sybille Francoise Antoinette Elèonore de Spengler. Baronessens værelse er vakkert og autentisk innredet, med replikamøblement i Lois Seize-stil og utsikt over herregårdsparken. Grunnet værelsets romantiske og delikate detaljer, har mangt et brudepar lagt sin elsk på atmosfæren i dette rommet. Afternoon Tea i Baronessens værelse er en helt unik opplevelse for inntil fire gjester, der værelset bestilles som Chambre Separee under våre fastsatte Afternoon Tea-serveringer, den siste lørdagen i hver måned.

Bestill din Afternoon Tea opplevelse

Vår Afternoon Tea er inspirert av fortidens historiske sus og sesongens beste råvarer. Prisen på kr. 495,- pr. person inkluderer en -1- Afternoon Tea- servering, delikat anrettet på tradisjonelle etasjefat, samt en kanne av vår eksklusive te fra Gravraak Teatlièr. Afternoon Tea i de historiske stuene på Bårdshaug Herregård nytes gjerne med en flaske champagne til, eller en god norsk cider.

Vil du løfte opplevelsen til nye høyder? Oppgrader gjerne din Afternoon Tea-opplevelse med en overnatting i ett av våre historiske værelser i herregården eller i et av våre nyere værelser i den moderne hotellbygningen. Dersom du bestiller Afternoon Tea for to eller flere, gir vi deg 15% rabatt på din overnatting i forbindelse med din Afternoon Tea reservasjon.

Reserver bord og bestill din Afternoon Tea opplevelse:

E-post post@baardshaug.no eller på telefon 72 47 99 00.

Vi ønsker å tilrettelegge for allergier og intoleranser på best mulig vis for våre Afternoon Tea gjester, og ber derfor at matallergier opplyses om ved reservasjon eller senest på post@baardshaug.no et døgn før arrangementsstart.