Bårdshaug Herregård - et hotell for alle

Du er alltid velkommen hos oss. På Bårdshaug Herregård etterstreber vi universell utforming så godt vi klarer, og prøver alltid å ta hensyn til våre gjesters behov.  Om du har en funksjonshemming eller allergi – vi sørger for at du føler deg som hjemme.

Tilgjengelighet for funksjonshemmede

Bårdshaug Herregård er rullestolvennlig både i fellesområdene og i restauranten, med trinnfri adkomst. Den nyere delen av hotellet har heis og ved hovedinngangen er det plassert en automatisk døråpner. I resepsjons- / lobbyområdet har vi ett toalett tilpasset rullestolbrukere.

Fører- / servicehunder er selvfølgelig hjertelig velkomne inne på hotellet, samt at det er lett å orientere seg i den moderne hotellbygningen. Vi tilbyr merkede parkeringsplasser for bevegelseshemmede i nærheten av hovedinngangen.

Bestill «superior» rom og kontakt oss om behovene dine.

Rom for rullestolbrukere

Hotellet har seks nyere hotellrom innredet for rullestolbrukere. Fire av dem i første etasje, to av dem nært nødutganger i andre etasje. Det er mulighet for ledsaging mellom overnattingsrom, resepsjon og hotellets ulike fellesarealer, inkl. spisesal og restaurant, samt hjelp til å forsyne seg fra f.eks. frokostbuffet.

Bestill Superior rom og kontakt oss om dine behov.

Selskap i herregården

Den historiske herregården etter Christian Thams som sto ferdig i 1904, er ikke like tilgjengelig med rullestol. Vi har skinner tilpasset rullestol til bruk ved ankomst. Slik kan man kan komme seg inn med hjelp fra en av våre ansatte. Biblioteket, hjørnestua og havestua er deretter tilgjengelig. Vi har dessverre ingen toalettfasiliteter tilpasset rullestolbrukere i herregården, og man kommer seg heller ikke til gjesterommene, herregårdsbadet eller spisestua uten hjelp opp / ned trapp.

Allergi og intoleranse

I vår frokostbuffet tilbys det et fast utvalg av produkter til allergikere, i tillegg til at våre buffeter og menyer er godt merket med allergener. Ta kontakt med oss om det er noe du lurer på i forbindelse med tilgjengelighet og eventuelle muligheter for tilrettelegging. Vi vil gjerne høre fra deg!

Allergivennlige rom: Alle rommene som tilbys på Bårdshaug Herregård er røykfrie og inkluderer 23 allergivennlige rom i vår nyrenoverte overnattingsfløy. Det betyr blant annet at gjester som booker et allergivennlig rom kan forvente teppefritt gulv på rommet, strenge rengjøringsrutiner og at dyr ikke er plassert i samme etasje. Vi tilrettelegger også for parfymefrie og allergivennlige baderomsprodukter, samt allergisengetøy, på forespørsel fra oppdragsgiver.  

Kurs og konferanse

Hotellets festsal og møterom «Orkanger» har teleslynge montert. Det er også heis opp til møteromsfløyen «Orkanger», slik at det er tilpasset for funksjonshemmede eller ved behov for rullestol.

Den nyere delen av hotellet har heis og ved hovedinngangen er det plassert en automatisk døråpner. Hovedinngangen er trinnfri og er bredere enn minimumskravet på 90 cm. I resepsjons- / lobbyområdet har vi ett toalett tilpasset rullestolbrukere. Hotellet har gode rutiner for å ivareta sikkerheten ved brannvarsling og evakuering, noe som også omfatter de av våre gjester som behøver ekstra assistanse.

Hjelpemidler til gratis utlån

  • Dusjstoler
  • Rullestol, enkel
  • Krykker
  • Vibrerende vekkeklokke til hørselhemmede.

Fører- / servicehunder er selvfølgelig hjertelig velkomne inne på hotellet.

Ta kontakt med oss om det er noe du lurer på i forbindelse med tilgjengelighet og eventuelle muligheter for tilrettelegging. Vi vil gjerne høre fra deg.