Thamspaviljongen

Opplev den utrolige historien om stavkirkemodellen fra 1893


Thamspaviljongen, også kjent som «The Norway building», var Norges bidrag til verdensutstillingen i Chicago i 1893. Paviljongen ble produsert etter «ferdighusmetoden», som M.Thams & Co her på Orkanger var pionerer for, og fraktet til Amerika med skip som la ut fra Orkedalsøren. Dette var starten på en eventyrlig reise for paviljongen, som etter 123 år i USA kom tilbake til Orkanger ved hjelp av ildsjelene bak «Prosjekt Heimatt».

Direktør for M. Thams & Co var i 1893 Christian Thams. Christian Thams var også mannen som tegnet, bygde og bodde på Bårdshaug Herregård. Thamspaviljongen og Bårdshaug Herregård har dermed delt historie, og i dag ligger de også vis a vis hverandre på Bårdshaugplatået.

I dag står Thamspaviljongen som et monument over Norges stavkirkehistorie og Orkdals treskjærertradisjon og industrihistorie. Ikke minst står den som et vitnesbyrd om hardt arbeid og samarbeid.

Nå kan dere oppleve Thamspaviljongen under deres besøk her på Bårdshaug Herregård. En guide tar dere med inn i paviljongen og forteller den eventyrlige og inspirerende historien.

Vi kan også tilby aperitiff med historiefortelling  i Thamspaviljongen i tilknytning til middag i den historiske herregården har på Bårdshaug Herregård. 

  • 10-40 personer
  • Varighet 1 time (kan tilpasses)

Pris på forespørsel.