Thamshavnbanen

En nostalgisk tur med verdens eldste vekselstrømdrevne jernbane


En spennende aktivitet for grupper på Bårdshaug Herregård

En tur med Thamshavnbanen er som en reise tilbake i tid, og med banen som utgangspunkt har man mange spennende muligheter. Ta en kort aperitiff på toget tur/retur Bårdshaug – Fannrem før en herskapelig aften på Bårdshaug Herregård, eller ta toget til Løkken Verk og kombiner turen med besøk i gruvene eller museumsbesøk. Turen kan også kombineres med bespisning på Sans Bergmannskroa og på forespørsel kan det også være mulig å innta middagen i Orkla Gjestebolig – Orklas tidligere hovedkontor og gjestebolig på Løkken.

Thamshavnbanen ble åpnet av Kong Haakon 10. juli 1908 og vakte internasjonal oppsikt. Den var den første jernbanen med elektrisk drift i Norge, og den første vellykkede banen med vekselstrømdrift i hele verden. Banen strekker seg fra Orkanger til Løkken og ble opprinnelig benyttet til å laste varer, tømmer, malm og folk tur/retur Thamshavn – gruvene på Løkken. Thamshavnbanen har også sin plass i historien i forbindelse med 2. verdenskrig. I dag er banen en museumsjernbane, og i sommerhalvåret er det mulig å ta en unik reise i historien og dalføret.

Vi skreddersyr gjerne et opplegg med Thamshavnbanen for din gruppe, basert på gruppens ønsker og tidsskjema. Dette er en opplevelse vel verdt å få med seg!

For enkeltreisende

I sommersesongen går Thamshavnbanen tur/retur Bårdshaug Stasjon – Løkken til faste tider lørdager og søndager. Du finner rutetider og billettpriser her: Thamshavnbanen