Foredrag og akevittsmaking med Gunnar H. Lysholm
Lær om akevitt med Gunnar H. Lysholm – tipp-tipp oldebarn av linjeakevittens far Jørgen B. Lysholm, aktiv akevittentusiast og tidligere ordfører i Orkdal kommune. Akevittsmaking på Bårdshaug Herregård kombinerer innsikt i akevittens historie med smaking av fire lokale akevitter, og passer godt før middag eller som del av et større opplegg.
Akevitt er et skandinavisk brennevin med rundt 40 volumprosent alkohol, som kan være klart eller ha en gyllen farge. I Norge og Danmark er akevitten laget på potet, mens nabolandene produserer akevitt på korn. Poteter blir most og gjæret, og blir så destillert. Råspriten blir deretter rektifisert før den settes sammen med krydderdestillat og vann. Deretter venter fatmodningen, som er spesiell for de fleste norske akevittene. Betegnelsen akevitt stammer fra det latinske aqua vitae, som betyr «livets vann». Lysholm Linie, sendes fortsatt tur–retur Australia med skip fra Wilh. Wilhelmsen som transportør, og Arcus’ fremste eksportprodukt.
Hentet fra Wikipedia
Inkludert i akevittsmaking
- Foredrag om akevittens historie med særlig fokus på Lysholm-akevitt
- Smaking av fire akevitter; Lysholm Linie, Fru Lysholm, Lykkens Portal og Thamsakevitt
- Varighet i underkant av 1 time
- Kan avholdes året rundt
- 10 – 45 personer

Helaften
Ønsker dere å gjøre besøket ekstra spesielt? Kombiner akevittsmakingen med en herskapelig festmiddag i historiske omgivelser. Sjekk ut Herskapelig aften.
Kurs og konferanse?
Akevittforedraget kan enkelt kombineres med kurs og konferanse på Bårdshaug Herregård. Våre fleksible møterom, profesjonelle fasiliteter og historiske rammer gir en inspirerende ramme rundt faglig innhold. Sjekk ut kurs, konferanse- og møteopplevelse.
Overnatting
Forleng opplevelsen med en overnatting på Bårdshaug Herregård. Her sover dere godt på hotellet eller den historiske herregården, og våkner opp til en rikholdig frokost. Vi tilbyr gunstige priser på overnatting i forbindelse med arrangement, kurs og konferanse.