Thamshavnbanen
Thamshavnbanen fra Orkanger til Løkken
Thamshavnbanen - en spennende reise for alle aldre

THAMSHAVNBANEN

En nostalgisk tur med verdens eldste vekselstrømdrevne jernbane

En spennende aktivitet for grupper på Bårdshaug Herregård

En tur med Thamshavnbanen er som en reise tilbake i tid, og med banen som utgangspunkt har man mange spennende muligheter. Ta en kort aperitiff på toget tur/retur Bårdshaug – Fannrem før en herskapelig aften på Bårdshaug Herregård, eller ta toget til Løkken Verk og kombiner turen med besøk i gruvene eller museumsbesøk. Turen kan også kombineres med bespisning på Sans Bergmannskroa og på forespørsel kan det også være mulig å innta middagen i Orkla Gjestebolig – Orklas tidligere hovedkontor og gjestebolig på Løkken.

Thamshavnbanen ble åpnet av Kong Haakon 10. juli 1908 og vakte internasjonal oppsikt. Den var den første jernbanen med elektrisk drift i Norge, og den første vellykkede banen med vekselstrømdrift i hele verden. Banen strekker seg fra Orkanger til Løkken og ble opprinnelig benyttet til å laste varer, tømmer, malm og folk tur/retur Thamshavn – gruvene på Løkken. Thamshavnbanen har også sin plass i historien i forbindelse med 2. verdenskrig. I dag er banen en museumsjernbane, og i sommerhalvåret er det mulig å ta en unik reise i historien og dalføret.

Vi skreddersyr gjerne et opplegg med Thamshavnbanen for din gruppe, basert på gruppens ønsker og tidsskjema. Dette er en opplevelse vel verdt å få med seg!

For enkeltreisende

I sommersesongen går Thamshavnbanen tur/retur Bårdshaug Stasjon – Løkken til faste tider lørdager og søndager. Du finner rutetider og billettpriser her: Thamshavnbanen 

Historien om Bårdshaug Herregård og Christian Thams:  Omvisning og historiefortelling
Middag med historiske rammer:  Herskapelig aften

Pris på forespørsel

SEND FORESPØRSEL