Stasjonsbygningene
Stasjonsbygningene Rom Solbuoi
Stasjonsbygningene dobbeltrom
Stasjonsbygningene på Bårdshaug Herregård

Stasjonsbygningene

Bo i en liten bit jernbanehistorie i historiske omgivelser.

Nå kan du bo i Bårdshaug eller Solbusøi stasjon som inneholder totalt seks dobbeltrom. På to av rommene er det i tillegg sittegruppe med sovesofa som kan res opp for to personer til. Alle rommene har egen inngang med veranda hvor du kan nyte morgenkaffen din. Det er også mulighet å kjøre bilen eller motorsykkelen helt opp til inngangen. Her er også hunder velkommen.

Rommene i Solbusøi stasjon har i tillegg utsikt til herregården og herregårdsparken.

SEND FORESPØRSEL

Ønsker du å ta med kjæledyret ditt? Ingen problem. Vi har egen tilrettelegging for dere. Les mer her: På reise med dine kjæledyr

Kan vi friste med overnatting i de historiske stasjonsbygningene, gode måltider og fiske? Sjekk ut vår hotellpakke «Laksefiskeren»

Du kan også kjøpe «laksefiskeren» som gavekort her.

Historie

Thamshavnbanen ble åpnet i 1908 etter initiativ fra Christian Thams. Banen var Norges første smalsporede elektriske jernbane. Banen gikk fra Løkken Verk til Thamshavn Brug og var først og fremst anlagt for å frakte kobberkis fra gruvene på Løkken Verk. Banen fraktet også passasjerer. Den ble høytidelig åpnet av H.M. Kong Haakon VII, som også var æresgjest under åpningsfesten på Bårdshaug Herregård i 1908. Thamshavnbanen går nå som museumsbane tur/retur Løkken Verk og Bårdshaug stasjon i sommermånedene.

To av stasjonsbygningene fra Thamshavnbanen er flyttet hit til hotellet etter at toget ble lagt ned som passasjertog i 1963. Bygningene er i dag innredet som hotellrom. Det ble bygget en kopi av Bårdshaug stasjon til banens 100-års jubileum i 2008. Kopien er i bruk som holdeplass på Bårdshaug stasjon i dag.

Ønsker du å lese mer om historien til Thamshavnbanen? Se her: Orkla Industrimuseeum